pit

Pits ben cuidats

Les ” mugroneres ” ( en castellà , ” pezoneras ” ) són un producte fabricat amb cera d’abella ideal per tenir cura dels mugrons del lactant després de cada presa . Hi seran presents a BioCultura Bilbao . Si tens un nadó o el tindràs , no deixis de visitar aquest estand .
L’artífex de les ” mugroneres ” assenyala : “Em dic Lidia Blanco i sóc higienista dental i auxiliar d’Infermeria. Sóc mare de dues filles de 4 anys i 9 mesos . Vaig descobrir les ” mugroneres “quan vaig donar a llum a la meva primera filla . Gràcies a les mugroneres vaig salvar la meva lactància , que era tan important per a mi i el meu nadó … Això em va portar a millorar el producte i legalitzar perquè tota mare pogués gaudir dels seus beneficis . Avui dia les fabrico i comercialitzo jo mateixa ” .
ELS ORÍGENS
– Com va sorgir la teva empresa ?
– A poc a poc i sense pensar gairebé en això, em vaig veure amb necessitat i les ganes de fer les coses bé i més tractant-se d’ un producte que tenia / té contacte amb nadons i mames . Unes persones tan delicades i sensibles en aquests moments de la vida … ( la criança ) . Una llevadora d’on jo visc i que coneixia els resultats tan beneficiosos de les ” mugroneres ” en les mames lactants … em va animar a que ho legalitzés . I amb el suport d’un professional i la meva experiència positiva , aquí estic .
– A qui va dirigit el vostre producte ?
– En principi a les mares que comencen a donar el pit als seus nadons per primera vegada . I que per això hagin patit algun tipus de molèsties després de l’alletament, coissor , sequedat o esquerdes . Hi ha dones que durant la gestació ja tenen els mugrons sensibles , seques o esquerdats . Fins i tot embarassades ja poden utilitzar les ” mugroneres ” .
També es dóna el cas que puguin necessitar aquest producte dones o homes que tenen alguna sensibilitat als mugrons per motiu del tipus de teixits utilitzat . En aquest cas també poden fer servir les ” mugroneres ” .
CERTIFICAT IMO
Com heu obtingut la certificadon IMO ?
– Vaig conèixer la certificació IMO a través de BioCultura . Núria OliveIla em va passar el contacte . Ja que el meu proveïdor de la cera d’abella que utilitzo per fer les ” mugroneres ” és ecològic . Els documents que l’acrediten em van permetre accedir a la certificació . A més va venir a visitar-me un inspector d’IMO a revisar l’elaboració des de la conservació , manipulació i acabat del producte . També vaig haver de presentar diversos documents privats com el paper que em va atorgar l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris . En fi, aquest va ser el procés per accedir a IMO .
– per què recomanaries les ” mugroneres ” ?
-Primera i principal per ser un producte natural i inofensiu . Còmode fins a la sacietat . Per què ? Perquè no cal netejar ni abans ni després . Amb les ” mugroneres ” , no t’has de tocar el mugró amb els dits com passa amb les cremes , lo qual és molt desagradable en aquests primers dies en què et molesta fins l’aire en els mugrons . I finalment i més important : La cera d’abella té propietats antiinflamatòries , cicatritzants i a més conté pròpolis que és anti – bacterià , fúngic i anti – víric .

ÚNIQUES
– Existeixen altres productes similars en el mercat?
-Que jo sàpiga l’únic que he trobat han estat unes mugroneres de cera d’abella però que no tenen res a veure amb les “mugroneres”. En primer lloc perquè no han passat els registres ni sanitaris ni de qualitat orgànica per IMO, com les “mugroneres”. També ens diferencia la seva anatomia i la seva matèria primera. La cera d’abella que jo utilitzo es diu d’opercle, aquesta cera s’utilitza com a base greix en productes de farmàcia i cosmètica per així evitar possibles residus i al · lèrgies. AH! Se m’oblidava: una matrona fent l’estudi de les “mugroneres” va trobar al Museu de Ciències de Londres unes mugroneres de cera d’abella de l’any 1816. Això no és mercat però és Història.
– com distribuïu el vostre producte ?
 -A través de distribuïdors que ja estan consolidats en cada comunitat tant de dietètica com de farmàcia . Ells em fan comandes mensuals i jo els serveixo comandes grans . Això fa que per a mi sigui més còmoda la distribució , va unificar la venda en un paquet gran i no he d’estar preparant paquets petits ja que sóc una petita empresa . També serveixo al client final si em crida i en la comunitat on viu no hi ha distribuïdor ja que les serveixo per correu .

Al SECTOR ” ECO ”
– El sector ” eco” resisteix millor la crisi ?
– Penso que Si , perquè cada vegada hi ha més gent conscienciada amb tot el relacionat amb l’ecologia . Però ja no només amb el que mengem i ens posem a la pell . Si no , el que sentim cap a tot el que ens envolta … Crec que estem començant a sensibilitzar en l’herència que deixarem als nostres fills . Aquest sentiment ja dóna suport al sector organic. I si , hi ha un interès i coneixement cada vegada més gran cap a tot lo ecologic. Per això penso que resistim millor la crisi .
Fernanda Gomez

0 comentaris

Deixa un comentari

Vols unir-te?
Contribueix amb els teus comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *